Mintegy nyolcvan tag részvételével tartotta meg a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség Zala vármegyei szervezete évindító klubvezetői értekezletét február 27-én délelőtt a Megyeházán. A rendezvényen meghívott előadóként dr. Sifter Rózsa főispán szólt a területi közigazgatás rendszeréről, a kormányhivatal működéséről.

Az éveleji programon dr. Kocsis Gyula, a szövetség megyei elnöke köszöntötte először a jelenlévőket, majd ismertette a napirendi pontokat. Ezt követően dr. Sifter Rózsa nyújtott rövid áttekintést a vármegyei közigazgatásról. A főispán hangsúlyozta, a kormány egyik legfontosabb célkitűzése a nyugdíjasok méltó életének biztosítása, ami nem csak az anyagi megbecsülésükben, de a közösségi életük színvonalának emelésében is megmutatkozik. Különösen fontos ismerniük a magyar közigazgatási rendszer működését az olyan tudatos polgároknak, mint Önök, akik klubvezetőként aktívan szerepet vállalnak közösségük életében – emelte ki a főispán.

Az előadás után szóba kerültek az év aktuális közösségi rendezvényei, bemutatták a Tekerj a szívedért programot, s köszöntötték kerek évfordulós tagjaikat. Ezen kívül az országos klubelnöki értekezlet beszámolóját hallgathatták meg a szépkorúak. A zalaiak két javaslattal is éltek az országos találkozón, számolt be dr. Kocsis Gyula. Az egyik ilyen felvetés, hogy hozzanak létre egy egészségügyi bizottságot a szervezeten belül, ugyanis számos olyan nyugdíjasklub működik Magyarországon, aminek célja az egészségmegőrzés, a különféle betegséggel küzdők, betegségből felépülők támogatása. Ezen kívül a zalai küldöttség azt szeretné, ha - főleg a kistelepüléseken – olyan oktatássorozatot indítanának, ahol a klubvezetőket képezhetik. Az országos elnökség elfogadta a javaslatot, a megvalósításhoz uniós pályázati forrást keresnek. A tematika kidolgozásához a több mint ötven klubot tömörítő zalai szervezetet kérték fel.