A Zalai Táncegyüttes produkciójával és Besenczi Árpád igazgató köszöntőjével kezdődött a Magyar Kultúra Napi ünnepség a Hevesi Sándor Színházban január 22-én este. Az eseményen részt vett dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja, valamint dr. Varga Andrea, a vármegyei kormányhivatal főigazgatója is. A díjakat Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő adta át.

Zalaegerszegen nyolcadik alkalommal adtak át kitüntetéseket négy ágazat kulturális szakembereinek. A gálaesten díjazásban részesült Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes (Keresztury VMK), Dóráné Mészáros Anikó megyei könyvtárellátási csoportvezető (DFMVK), Molnár András címzetes igazgató (MNL Zala Megyei Levéltár) és Takács László régésztechnikus (Göcseji Múzeum). A Kultúra Mecénása Díjat a Jadran-Mart Kft kapta.

A decemberi díjátadó helyett ugyancsak most vette át Balaicz Zoltán polgármestertől Babják Zoltán, Beregszász polgármestere is a részére járó Zalaegerszegért díjat. Utóbbi városvezető beszédében a két testvérváros közötti sokoldalú és intenzív együttműködést méltatta, majd megköszönte a zalaegerszegiek támogatását és önzetlen segítségét a Kárpátalját is sújtó jelenlegi háborús helyzet kapcsán. Azt est zárásaként a 65 éves, Pro Urbe Díjas Zalai Táncegyüttes „A székelyek” című táncjátékot adott elő, melyet Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó anekdotái színesítettek.