A Vas Vármegyei Kormányhivatal az Országos Vérellátó Szolgálattal együtt évente kétszer szervez kormánytisztviselői véradást.

Munkatársaink évről-évre bizonyítják önzetlenségüket, a Szombathelyi Területi Vérellátó Intézetben ottjártunkkor a Sárvári Járási Hivatalban dolgozó kollégák nyújtottak segítő kart.

Végh Mária, dr. Varjú Babett, dr. Galántai György és Csóka Bálint a Sárvári Járási Hivatal munkatársai rendszeres véradók Fotó: Berkes Szabina/kabinet

- Még katona voltam, amikor először jelentkeztem véradásra. Sajnos az évről évre romló népegészségügyi mutatók előrevetítik a véradók számának csökkenését, ellenben vérre szorulók egyre többen lesznek. Ezért is tartottam még szelestei polgármesterségem idején nagyon fontosnak, hogy évente többször is szervezzünk a településen véradást. A mai nap egyben jubileum is számomra, hiszen most nyújtottam 60-adszor a karomat - emelte ki dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője.

Aki vért ad, három életet ment meg Fotó: Berkes Szabina/kabinet

 

A szintén jubiláns, 25-szörös véradó Végh Mária érdeklődésünkre elmondta, hogy a véradás egyben szűrővizsgálat is számára, így amellett, hogy másokon segítünk, visszajelzést kapunk az egészségügyi állapotunkról.

Dr. Galántai György (balra) hatvanadszor, míg Csóka Bálint huszonegyedszer adott vért Fotó: Berkes Szabina/kabinet

A Vas Vármegyei Kormányhivatal munkatársai idén májusban is szép számmal jelentkeztek a véradásra. Ezúton is köszönjük valamennyi véradónk önzetlen segítségét.

Ne feledje, a vér mással nem pótolható és egy önkéntes akár három embertársa életét is megmentheti!