A megyében működő középiskolák, felsőoktatási intézmények és felnőttképzők mutatkoztak be a kétnapos Pályaválasztási és Képzési Kiállításon.

Vámos Zoltán főispán a kiállítás megnyitóján kiemelte: a kormányhivatal foglalkoztatási területének kiemelt feladata, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok, a képzési helyek és a majdani munkahelyek közötti kapcsolat mielőbbi kiépülését segítse a rendelkezésére álló eszközökkel.

Szombathelyen a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikumában két napon keresztül negyven standnál mintegy ötven kiállító vonultatta fel a szakképzési kínálatát.

A 24. alkalommal megtartott Pályaválasztási és Képzési Kiállításon a negyven stand közül 34-nél középfokú intézmények - technikum, szakképző iskola vagy gimnázium -, hat standnál pedig egyéb piaci szereplők, képzők jelentek meg. A duális képzés miatt több nagy Vas megyei cég is jelen volt a kiállításon.

Nagyszabású pályaválasztási kiállítását tartott a kormányhivatal Fotó: Berkes Szabina/Kabinet

A pavilonokkal benépesült térben a középfokú oktatási és piaci képző intézmények a tájékoztatáson túl szemléletesen, élményszerűen mutatták be az oktatott szakmákat, arról, hogy mi folyik az iskola falain belül.

A rendezvényre mintegy 2500 érdeklődő látogatott ki, akik átfogó képet kaptak a helyi munkaerőpiaci igényekről, képzési lehetőségekről.