Ötvenkettő tantárgyból több mint 2300-an kezdik meg a 2022-es érettségi vizsgaidőszakot május 2-án, hétfőn Tolna megyében. Az írásbeli érettségi vizsgák időszaka május 23-án ér véget,a maturálás a szóbelivel június 1-jétől 24-éig tart. Emelt szinten 1185 vizsgát tesznek a diákok Tolna megyében.

A megyében az első napon magyar nyelv és irodalomból összesen 1434-en adnak számot tudásukból, közülük 35-en emelt szinten. Május 3-án, kedden a matematikával folytatódnak a vizsgák.Utóbbi tantárgyból összesen 1453-an maturálnak, középszinten 1361-en, emelten 92-en. Az idén történelemből középszinten 1317-en érettségiznek, emelten 136-an. Vannak, akik a magyar nyelv helyett német nyelven adnak számot a történelem, valamint földrajz tudásukról. Németül 19 diák vizsgázik írásban középszinten történelemből, földrajzból15. A választható idegen nyelv vizsgatárgyak közül emelt szinten angol nyelv, német nyelv, francia nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, latin nyelv, valamint lovári nyelv tudásukróladnak számot a megyében érettségizők, míg középszinten az angol, a német, a francia, a latin, az olasz, valamint az orosz nyelv tantárgyak szerepelnek a vizsgatárgyak között. Angol nyelvből összesen 1168-an érettségiznek, ebből az emelt szintet 317-en választották, míg német nyelvből 560-an vizsgáznak, ebből emelt szinten 96-an.

A biológia tantárgyat összesen 171-en választották, középszinten 62-en, emelten 109-en. Kémiából ennél kevesebben vizsgáznak, összesen 52-en, középszinten 5-en, emelt szinten 47-en. Informatika tantárgyból 331-en vizsgáznak, ebből 116-an emelt szinten választották a tantárgyat. Érdekesség, hogy egy-egy diák emelt szinten méreti meg magát olyan tantárgyakból, mint a vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek, út-, vasút- és hídépítési ismeretek, közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek tantárgyakból. Az írásbeli vizsgák május 23-án fejeződnek be, a szóbeli érettségi vizsgák pedig június 1-jétől 24-éig tartanak.

Az írásbeli vizsgákat követően megtörténik a vizsgadolgozatok kijavítása az Oktatási Hivatal honlapján közzétett javítási-értékelési útmutató alapján. A kijavított írásbeli dolgozatokat 2022. május 30-án 8.00-16.00 óráig tekinthetik meg vizsgázók ott, ahol az érettségi jelentkezésüketleadták.

Akinek nem sikerült elég pontot szereznie a tavaszi érettségi időszakban, az javíthat, esetleg több pontot érő, szintemelő vizsgát tehet. A 2022/2023. tanév őszi közép- és emelt szintű érettségi vizsgáira augusztus végétől szeptember 5-ig lehet jelentkezni. A jelentkezés feltételeiről az Oktatási Hivatal a www.oktatas.hu honlapon ad tájékoztatást.

Minden érettségizőnek sikeres vizsgázást kívánunk!