A Tolna Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai 2014. szeptember 18-án és 19-én Szekszárdon részt vettek a közel fél évszázados hagyománnyal rendelkező Szekszárdi Szüreti Napokon, mely rendezvény 2009-ben elnyerte a „Kiváló minősítésű fesztivál” címet. 2014-ben a rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor Magyarország földművelésügyi minisztere volt.A 2014-ben megrendezésre kerülő Szekszárdi Szüreti Napokon számos színes program várta az érdeklődőket, különböző koncertek, a gyermekeknek vidámpark, népművészeti és iparművészeti kirakodóvásár, valamint a helyi vendéglátósok jóvoltából szüreti ételek kínálatával telt meg az „Ízek utcája”. A Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. szervezésében a borudvarban 39 pincészet és 2 pálinkaház termékeit kóstolhatták meg a vendégek.

A rendezvény szervezőivel történt megbeszélés alapján a Tolna Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai helyszíni tanácsadással álltak a lakosság és a vállalkozók rendelkezésére.

A tapasztalatok szerint a kiállítók, örömmel veszik, ha kisebb-nagyobb problémáikkal a helyszínen fogyasztóvédelmi szakemberekhez fordulhatnak tanácsért, kérhetik véleményüket például az általuk készített termékek forgalmazásával kapcsolatban, illetve a kereskedelem általános szabályai vonatkozásában.

A látogatók között kedveltek voltak a fogyasztóvédelmi hatóság által kínált tájékoztató kiadványok, melyek közül minden érdeklődő a számára fontosnak és szükségesnek ítélt témával foglalkozó kiadványból választhatott, hogy otthon nyugodt körülmények között tanulmányozza át.

Egy-két esetben előfordult, hogy közvetlenül a fennálló problémáikra kerestek választ a megjelenő fogyasztók, akik szakszerű tanácsot kaptak ügyes-bajos dolgaik intézéséhez.

A rendezvényen elismerően nyilatkoztak a hatóság tájékoztató munkájáról, örültek, hogy „helybe jött” az ügyfélfogadás.

(fotó: nfh.hu)