A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve 2014. október 16-án tartotta Nyílt napját Szekszárdon a megyei Élelmiszerlánc – biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Tormay Béla előadótermében. Az eseményen a megjelentek az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszonyra vonatkozó szabályokról, valamint a foglalkozás-egészségügyi szolgáltató kötelességeiről hallhattak előadásokat. A résztvevőket dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntötte.

Dr. Horváth Kálmán elmondta, hogy minden munkavállalónak joga van az emberhez méltó munkakörülményekhez, munkavégzéshez. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem csak jogai, hanem kötelezettségei is vannak a munkavállalóknak, ezért hasznosnak tartaná, ha későbbiekben a számukra is rendzenének ilyen konferenciát.

Pergéné dr. Müller Zsuzsanna, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága munkavédelmi főosztályának szaktanácsadója előadásban hangsúlyozta, hogy a munkáltatónak a foglalkozás-egészségügyi szolgálatot minden munkavállalójának biztosítania kell. Ez pedig nem merül ki csupán a szakmai alkalmassági orvosi vizsgálatában

Baráthné dr. Futó Bettina jogi szakreferens az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony kapcsán tartott előadásában kiemelte, hogy a legnagyobb hiányosság változatlanul az alkalmi munkavállalók, idénymunkások bejelentése. A szakreferens ezen túl szólt a létesítés feltételeiről, a korlátokról, a bérezésről és a pótlékokról is.