2014. szeptember 4-6. között rendezték meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara I. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát, Siófokon. A magyar egészségügyben dolgozó ápolók, szakdolgozók minden szakterületről képviseltették magukat, összesen 850 fő vett részt a rendezvényen. A programot Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Selmeczi Gabriella a Parlament Népjóléti Bizottságának Elnöke, Dr. Balogh Zoltán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elnöke, Dr. Török Krisztina a GYEMSZI Főigazgatója, és Mészáros Magdolna, a Szakmai Kollégium Ápolási Tagozatának Elnöke nyitotta meg.

A kongresszus tudományos értékét jelzi, hogy közel 200 benyújtott előadásból nem egészen 100 került elfogadásra. Az előadások tematizált szekciókban zajlottak, a résztvevők bővebb információkat kaphattak az idősödő társadalom kihívásaival, a műtéti ellátással, képalkotó diagnosztikával, és a természetgyógyászattal kapcsolatban. Külön blokk foglalkozott a „miért választottam az egészségügyi pályát?” - témával.

A Tolna Megyei Kormányhivatalt Lovasi Orsolya megyei vezető ápoló képviselte, a hatékony, személyre szabott betegmenedzselés szekcióban, a Tolna megye kórházaiban végzett ápolási dokumentáció-vezetés ellenőrzésének tapasztalatait összefoglaló előadásával.

Munkatársunk kiemelkedő színvonalú előadását a szakma elismerő oklevéllel díjazta.

(fotó: Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve)