A megújuló fejlesztéspolitika új munkahelyeket teremt a hátrányos helyzetű térségekben is.
Az Új Széchenyi Terv országjáró körútjának tizennegyedik állomásán, Nyíregyházán tartott előadást Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai államtitkár.

A megújuló fejlesztéspolitika rendszerét és az Új Széchenyi Tervet népszerűsítő rendezvénysorozat tegnapi állomásán az államtitkár a munkahelyek megőrzésének fontosságát és újak létrehozásának támogatását tartotta a hátrányos térségekbe juttatandó fejlesztési források legfőbb céljának.

Háromszáznál is több érdeklődő előtt számolt be Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára a kis- és középvállalkozások fejlesztési lehetőségeiről. Előadásában kiemelte: a korábbi kormányok súlyos örökséget hagytak a nemzeti ügyek kormányára, az uniós források jelentős részét már kihelyezték, így a meglévő 2000 milliárd forint fejlesztési forrás hatékony felhasználása megalapozott stratégiát, jól működő pályázati rendszert igényel.

Molnár Ágnes a hallgatóság kérdéseire válaszolva elmondta: a megújuló fejlesztéspolitikai rendszer tekintettel van a hátrányos helyzetű, leszakadó térségek sajátos igényeire. Ezekben a régiókban kiemelten fontos a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése. Az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztési programjában ezt a célt tűzte ki a magyar gazdaság megújulása érdekében.

A fejlesztési államtitkár megbízható együttműködést ígért a megjelent önkormányzati vezetőknek és vállalkozóknak. Mint elmondta: az Új Széchenyi Terv a magyar gazdasági élet szereplőivel együtt készült, és a magyar vállalkozásoknak szól. „Közös felelősségünk, hogy a fejlesztéspolitikai rendszer megújítását sikerre vigyük, és általa beindítsuk a gazdasági növekedést, a foglalkoztatás bővülését.” - mondta el Molnár Ágnes.

Az országjárás stratégiai együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók Országos Szövetsége.