Közel 5000, 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalt nyári diákmunkát július-augusztusban a megyében. A program megvalósításához a kormány több mint félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A kormány az idén már kilencedik alkalommal támogatta a fiatalok nyári munkavállalását. A diákmunka program keretében a nappali tagozaton tanulók idén is júliusban és augusztusban vállalhattak munkát. A programban részt vevő diákok az önkormányzati intézményekben napi 6 órás munkarendben, illetve a mezőgazdaságban, valamint a turizmus és vendéglátás területén akár napi 8 órás munkarendben is dolgozhattak.

Az idei megyei diákmunka program sikerét jól mutatja, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a Gazdaságvédelmi Foglalkoztatási Alapból biztosította a szükséges forrást, az eredetileg tervezett támogatási összeget 3 alkalommal is megemelte, így a nyár folyamán 4710 megyében élő fiatal vállalhatott munkát, részükre összesen több mint 523 millió forint bért fizettek ki.