Október a látás hónapja, jól tudják ezt a Kormányhivatalnál is. A Magyar Látszerész Szövetség, a Magyar Optikus Ipartestület és az optikai szakma által közösen létrehozott kampányban olyan összefogást kívánnak létrehozni, amely által a magyar lakosság egy hónapon át térítésmentesen vehet részt látásvizsgálaton. A vizsgálatok célja, hogy időben felfedezzék a látásromláshoz vezető szembetegségeket. Az akcióhoz csatlakozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal is, ahol minden dolgozó ingyenesen mérethette fel látását.

A vizsgálatból nem maradt ki Vinnai Győző kormánymegbízott sem, aki örömmel vetette alá magát a látástesztnek. „Néhány éve szükségem van már olvasószemüvegre, de szerencsére a mindennapokban szemüveg nélkül is remekül látok. Az én munkám ugyanis megköveteli az éleslátást.”

Tisztán lát a Kormánymegbízott!

Kormánymegbízott úr azt is elmondta, a hivatal minden dolgozójának fontos a rendszeres látásvizsgálat, hiszen sokat dolgoznak monitor előtt ülve, ami könnyen okozhat látásromlást. „Minden korosztályból vannak munkatársaim, és mindegyikük számára egyaránt biztosítjuk az egészséges munkafeltételeket.”