Január 4-én, Tajthy Péter polgármester meghívására, Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal vezetőjének társaságában kibővített testületi ülésen vett részt Dr. Karakó László országgyűlési képviselővel. A rendezvény a közelmúltban impozánsan felújított tájházban került megrendezésre.

A résztvevőket Tajthy Péter polgármester köszöntötte, aki kiemelkedőnek nevezte ezt a pillanatot, hiszen ezen az ülésen együtt van a település, a megye és az ország vezetésének képviselete is, melyre nagyon ritkán van példa itt, Paszabon. Polgármester úr a jelenlévők bemutatását követően röviden szólt néhány szót a településről, majd megkérte a térség egyéni országgyűlési képviselőjét, hogy adjon rövid belpolitikai áttekintést.

Dr. Karakó László ismerősként üdvözölte a megjelenteket és hangsúlyozta, hogy mindig örömmel jön Paszabra, hiszen ez egy nagyon szépen fejlődő, a hagyományait következetesen őrző település, ahol dolgos emberek élnek. Képviselő úr igyekezett röviden összefoglalni a Kormány eddig megtett intézkedéseit, és próbálta megvilágítani azok szükségességét és a közeljövőnkre történő várható hatásait. Dr. Karakó László kiemelte, hogy tisztában van a megtett lépésekkel kapcsolatban alkotott lakossági véleményekkel, hiszen alig két hete, hogy végigjárta a választókerület minden települését, fogadóórákat tartva. Nagyon sok visszajelzés érkezett, amit igyekszik hasznosítani és a megfelelő szintekre továbbítani.

Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott a frissen megalakult kormányhivatalokról tartott részletekbe menő tájékoztatót és kiemelte, hogy mindez a költséghatékonyság és a választópolgárok kényelmét hivatott szolgálni. Képviselő úr konkrét példákon keresztül is megvilágította a jelenlévők számára az általa vezetett hivatal munkájának hatását és bemutatta az etikai kódexet, mely alapján minden ott dolgozó köteles a lakosság érdekét szem előtt tartva végezni a munkáját. Dr. Vinnai Győző szólt a közigazgatás átalakításának tervezett rendszeréről, megnyugtatva a jelenlévőket az önkormányzatok létjogosultságával kapcsolatban.

Az ülés végén Dr. Karakó László és Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők a képviselő-testület tagjai részéről, különböző témakörökben feltett kérdésekre igyekeztek kimerítő válaszokat adni.

A rendezvény befejezését követően Tajthy Péter polgármester bemutatta a vendégeknek a világhírű Paszabi Szőttes készítésének fortélyait, ugyanis az épület egy másik helyiségében található hagyományos szövőszékeken készítik azokat a mai napig.