Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében 4 településen, 5 tagban 99,4082 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz 2023. június 27. napján. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

A kormány által 2015-ben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése 2023. május 19. péntektől a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Az árverések lebonyolítására országosan 2023. június 22. és 2023. július 14. napja között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében – Balkány, Tiszavasvári, Barabás és Szamoskér közigazgatási területén – 99,4082 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árveréseket a vármegyében 2023. június 27. napján, 8.00 órai kezdettel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály (4400 Nyíregyháza, Kótaji u. 33. ) Földszinti Tanácsterem Földszint 12. rendezik meg.

A licitálásra regisztrálni az árverést megelőző munkanapon 8.00-12.00 óra között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály (4400 Nyíregyháza, Báthori u. 13. ) Földszinti Ügyfélfogadójában lehet.

A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményeket itt olvashatja.