Észak-alföldi Regionális Hálózatkoordinációs Központ, „Pályázati lehetőségek és hálózatépítés” címmel, rendezett konferenciát február 23-án, Nyíregyházán. Ezen a konferencián adták át a Központ szakemberei – a szaktárca és az Educatio Kft. szakmai vezetői jelenlétében - a megyében fejlesztőműhelyt tartó előminősített referenciaintézmények pedagógusainak a munkájukat elismerő tanúsítványokat.

A rendezvényt Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, fontosnak tartja a hátrányos helyzetben élő gyerekek kiemelését, és segítését, a tehetségek gondozását. A régióban 137 fejlesztőműhely-foglalkozásra került sor, 56 feladat-ellátási helyen, 207 bevont pedagógus szakmai munkája segítségével, több mint 3000 résztvevővel.

Az tanusítványokat Dr. Vinnai Győző és Kovács Ferenc polgármester adták át a jelenlévő intézményvezetőknek és pedagógusoknak.

A tanusítványok ünnepélyes átadása után szakmai előadások következtek különböző, mégis idekapcsolódó témákban.

  • Közoktatási fejlesztések- pályázati lehetőségek - Halasi István főosztályvezető helyettes /Nemzeti Erőforrás Minisztérium/
  • Közoktatás-fejlesztés a TÁMOP-os pályázatokban; tapasztalatok- Szívós Ágota a TÁMOP 3.1.1 kiemelt projekt szakmai vezetője
    /Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft./
  • Együttműködés – Akadály nélkül
    Kapcsáné Németi Júlia Inklúziós Osztály vezetője
    /Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft./