Magyarországon nemzetközi összevetésben is kiemelkedő tempóban halad az oltás, így fokozatosan, lépésről-lépésre megkezdődhetett az ország újraindítása. A járvány azonban nem múlt el, ezért továbbra is elsődleges cél az élet és az egészség védelme, ezért továbbra is fontos, hogy mindenki kövesse az előírásokat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának munkatársai folyamatosan ellenőrzik az üzletekben a szabályok betartását. Az elmúlt két hétben a „Védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásával összefüggő fogyasztóvédelmi ellenőrzés” című témavizsgálat keretében megyénkben több mint 30 üzlet ellenőrzésére került sor, melyek mindegyike maradéktalanul betartotta a védelmi szabályokat.

Minden ellenőrzött kereskedelmi egységben megfelelően voltak kihelyezve a tájékoztatások arról, hogy egyszerre hány fő tartózkodhat az adott üzletben. A négyzetméterre vetített vásárlószámot sehol nem lépték túl – ennek a meghatározása az üzlet alapterületéhez igazított bevásárlókocsi/kosár szám alapján történt –, és folyamatosan biztosított volt a kézfertőtlenítés is a fogyasztók számára. A vásárlók közötti 1,5 méteres távolsági előírások betartását a pénztáraknál és a pultoknál lévő sorban álláskor a személyzet, illetve a biztonsági őrök felügyelték, és a bevásárlókocsik és kosarak fertőtlenítése is naponta többször megtörtént.

A gazdaság lépcsőzetes újraindítása az üzletek számára is elemi érdek, ezért továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott rendelkezéseket szigorúan tartsák és tartassák be.