Újabb létesítménnyel gazdagodott Nyírlugos egészségügyi ellátó rendszere.
Európai színvonalú fogorvosi rendelőt avattak csütörtökön Nyírlugoson. Az új egészségügyi létesítményben két fogorvos dolgozik majd mintegy 80 négyzetméteren. A rendelő közel 27 millió forintból, teljes egészében magánberuházásban valósult meg. A cég egyébként már hét éve működteti a város fogorvosi ellátását. A korábbi rendelő nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy, hogy újat építenek.

Egészség utca

– Nyolc évvel ezelőtt fogadta el a város azt az egészségügyi koncepciót, melynek nyomán az elmúlt években az Erkel Ferenc utca valóságos „Egészség utcává” lett – mondta avatóbeszédében Hovánszki György polgármester. 1994-ben mentőállomás, '98-ban felnőtt szakorvosi rendelő, 2009-ben pedig járóbeteg szakellátó épült az utcában, 2010 januárjában megnyitott a gyógyszertár, és most mellette az ugyancsak vállalkozói alapon létrehozott fogorvosi rendelő.
Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője szerint azért példaértékű ez a vállalkozás, mert Nyírlugoson magántőkét fektettek be az egészségügybe. Az országnak nagy szüksége van az önálló, kreatív kezdeményezésekre és a magánerőből megvalósuló beruházásokra.

Bíznak a jövőben

– A mi megyénkben azért is fontos az egészségügy fejlesztése, mert a statisztikák szerint elszomorítóak a mutatóink – mondta dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott. – Szabolcs-Szatmár-Beregben átlagosan öt évvel rövidebb ideig élnek az emberek, mint másutt az országban. Ugyanakkor a Nyírlugosihoz hasonló magánerős beruházások üzenete az, hogy az emberek bíznak a jövőben, a befektetett pénz és munka megtérülésében, és egyetértenek abban, hogy a vidéken élők életminőségét minden eszközzel javítani kell, hiszen az itteni emberek nem másodrangú polgárai ennek az országnak.