Január 23-a Kaposvár város napja. 150 évvel ezelőtt, 1873-ban ezen a napon lett rendezett tanácsú város. A jubileum alkalmából elindult a Kaposvár 150 emlékév, amely egy sok-sok programot magában foglaló rendezvénysorozat lesz az előttünk álló egy évben.

Az emlékév nyitányaként hétfőn városnapi ünnepséget tartottak a Csiky Gergely Színházban, ahol a Somogy Vármegyei Kormányhivatalt Vetési Bernadett főigazgató és dr. Kovács Kornélia, a Kaposvári Járási Hivatal hivatalvezetője képviselte. Az eseményen a hagyományok szerint átadták a város legrangosabb elismeréseit.

Szita Károly polgármester ünnepi köszöntője után „Kaposvár Város Díszpolgára” kitüntető címet adott át prof. dr. Kovács Melindának. A Széchenyi-díjas akadémikus, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élettani és Takarmányozástani Intézetének igazgatója, a jogelőd Kaposvári Egyetem korábbi rektora.

„Pro Urbe Kaposvár” kitüntetésben részesült L.Balogh Krisztina építész, Kaposvár korábbi főépítésze, dr. Komáromi Gabriella irodalomtörténész, dr. Szekeresné dr. Battyáni Zita bőrgyógyász főorvos, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központ kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának dolgozói.

A Kaposvár város szolgálatáért díjat 15-en vették át, és átadták az „Év Sportolója” díjakat is.

A városnapi ünnepséget gálaest zárta.