A dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület II. „Benned a létra” című országos vándorkiállításának ad otthont a Kormányhivatal Galéria.
A számos műfajban, stílusban és technikában fogant alkotásokat az öleli egybe, hogy valamennyi művet fogyatékossággal élők készítették.

Az egyéni és a csoportos munkák között somogyiakat is találunk. A kiállítás Segesden és a MATE kaposvári campusán is nagy sikert aratott. Rieger Erikától, a Presidium KözhasznúEgyesület elnökétől megtudtuk: szervezetük fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességű fiatalok, felnőttek nappali ellátását, foglalkoztatását, komplex rehabilitációját végzi, sokféle terápiás lehetőséget biztosítva számukra, közteművészetterápiás foglalkozásokat is. Ennek sikerén felbuzdulva 2015 februárjában hirdették meg először a „Benned a létra” című művészeti pályázatot, amelyre fogyatékossággal élő személyek alkotásait várták. 2021-ben hirdették meg újra a programot; felhívásukatismét nagy érdeklődés fogadta. 58 pályázó 112 alkotása közül idén 23 egyéni, 2 páros és 1 csoportos pályázó 39 pályaművét választotta ki a bírálóbizottság a vándoroltatásra. A kiállításra érdemes munkákat először Dombóváron mutatták be, majd több helyszínencsodálhatta meg a művészetkedvelő közönség.

A szerdán 16 órakor nyílt tárlat anyaga Szolnokról érkezett a Kormányhivatal Galériába. A megnyitón a közhasznú egyesület munkatársai és fiataljai működtek közre, és megvásárolhatók voltak az egyesület mutatós kézművestermékei is.

Az elnökasszony azt is kiemelte, fő céljuk, hogy az április 7-ig látogatható tárlat is hirdesse: a tehetség mindenkié, ne azonosuljunk a „fogyatékos, fogyatékosság” szó korlátozósztereotípiájával. E képzőművészeti vándorkiállítás is azért született, hogy segítsen az elfogadásban, hiszen a fogyatékkal élők körében is számos kiugró képességű alkotót találunk.

A kiállításon Lőrincz Sándor galériavezető mondott köszöntőt, megnyitotta Rieger Erika, az egyesület elnöke.