A Környezet- és energiahatékonysági operatív program (KEHOP) részeként megvalósult, közel 6 milliárd forint európai uniós támogatásból illetve az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával a kor elvárásainak megfelelő tisztítómű, valamint hő- és villamos energia termelésre alkalmas biogázos erőmű jött létre a várostól keletre, a 61-es út mellett.

A korszerűsítésre azért volt szükség, mert a város keleti határában álló elöregedett vízműtelep már alkalmatlanná vált Kaposvár és a környező települések szennyvízének tisztítására.

A most megvalósult beruházás eredményeként a telepen megszűnik a szennyvíziszap károsanyag-kibocsátása, és emellett az iszap hasznosítása is megtörténik – emelte ki köszöntőjében Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A szalagvágást szakmai program előzte meg, amelyen előadást tartott dr. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A rendezvényen részt vett Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is, a Somogy Megyei Kormányhivatalt pedig dr. Kovács Kornélia, a Kaposvári Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese képviselte.