A településen számos fejlesztés volt az elmúlt időszakban, többek között megújultak az utak, tornaszobával bővült az óvoda, közétkeztetésre alkalmas konyha létesült és felújították a színháztermet is.

Rohamos tempóban fejlődik Öreglak – mondta dr. Neszményi Zsolt szerda délután a legújabb átadások alkalmával. Somogy megye kormánymegbízottja ismertette: a Magyar Falu Program keretében szolgálati lakás és köztéri parkot alakítottak ki, valamint befejeződött a Dózsa György utcai útfelújítás is.

A Magyar Falu Programmal fókuszba kerültek a kistelepülések; utak, járdák, intézmények újulnak meg sorra, ahogy Öreglakon is – emelte ki köszöntőjében Móring József Attila. A térség országgyűlési képviselője elmondta: a szolgálati lakás felújítását célzó pályázat is nagy segítség a településeknek. Ezáltal ugyanis helyben tudják biztosítani egy közfeladatot ellátó személy, legyen az orvos, védőnő vagy idősgondozó lakhatását. A szolgáltatások is helyben állhatnak így rendelkezésre – tette hozzá.

Bízom abban, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk a település fejlesztésére, elképzeléseink megvalósítására, az eddigieket pedig szeretném megköszönni képviselő úrnak és kormánymegbízott úrnak – mondta Kovács Károly polgármester.

Az eseményen Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte - Öreglak gyarapodása nagy részben köszönhető országgyűlési képviselő úrnak, aki önzetlenül felvállalta a település támogatását.