2011. szeptember 1-től az érettségi vizsgák szervezésében a megyei kormányhivatalok oktatási főosztályai működnek közre a korábban az Oktatási Hivatal szervezeti egységeként működött regionális igazgatóságok jogutódjaiként.

A 2011. évi októberi- novemberi írásbeli érettségi vizsgákat a kijelölt intézmények október 14-27. között tarják. A szóbeli vizsgák emelt szinten november 9-14-ig, míg középszinten november 17-25-ig tartanak. 

Jelenleg folyik az őszi érettségi vizsgajelentkezés, melynek határideje 2011. szeptember 5. Jelentkezni a kijelölt vizsgaszervező intézményekben lehet. Somogy megyében az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (Kaposvár, Pázmány Péter u. 17.), a Munkácsy Mihály Gimnázium (Kaposvár, Kossuth Lajos u. 48.), a Táncsics Mihály Gimnázium (Kaposvár, Bajcsy-Zs. u.17.) intézmények, valamint a Somogy Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya (Kaposvár, Szántó u. 5.) fogadja a jelentkezéseket. 

A jelentkezés részleteiről a fenti intézményekben, a www.oh.gov.hu internetes oldalon, vagy a Somogy Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályán, a 82/528-180-as telefonszámon lehet érdeklődni.