Második alkalommal rendezték meg a Fonyódi Polgári Egyesület „Mit hoz a nyár? – Járványcsúcs után, szezon előtt” című kerekasztal-beszélgetését Fonyódon.

Tavaly hagyományteremtő céllal szervezte meg az egyesület a balatoni szezonkezdetet megelőző beszélgetést, amelyen a járvány első hullámát követő időszak teendői kerültek górcső alá.

A tavalyi évhez hasonlóan az idei sem indult zökkenőmentesen, a koronavírus-járvány harmadik hullámának végén a Somogy megyei, dél-balatoni települések lakóiban, vállalkozóiban, szállásadóiban, a vendéglátásból, idegenforgalomból, turizmusból élőkben 2021-ben is sok félelem és bizonytalanság maradt.

A turisztikai témákat érintő beszélgetésen számos fontos kérdés – járványhelyzet, borászat, fejlesztések, balatoni hajózás – is felmerült.

Somogy megye egyik húzóágazata a turizmus, amely főleg a Balaton parthoz köthető, ahol a kormányhivatal mint hatóság van jelen, de a hivatal fő célja a fürdőzők, strandok biztonságának megőrzése és a vállalkozások megfelelő tájékoztatása – hangsúlyozta Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

A fórum vendégei voltak még többek között dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, dr. Szajcz Adrián, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Móring József Attila és Witzmann Mihály országgyűlési képviselők.