Üvegház építésére nyert támogatást a Zselic-Farm Kft. a Vidékfejlesztési Program „Kertészeti üzemek korszerűsítése” pályázatán, a létesítmény alapkőletételére március 23-án került sor Gálosfán.

A rendezvényen dr. Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár elmondta: soha nem látott lehetőség előtt áll a magyar agrárium, a kormány tavalyi döntésének köszönhetően a Vidékfejlesztési Program részeként a 2021–27-es időszakban 4265 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből a keretből a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások, a vidéki térség egyéb vállalkozói, valamint a települési önkormányzatok is különböző támogatásokhoz juthatnak – tette hozzá.

A gálosfai beruházás keretében elsődleges tevékenységként egy több mint 30 ezer négyzetméteres, legkorszerűbb technológiával felszerelt üvegház építése valósul majd meg. Az üvegház fűtése egyrészt egy 1300 méter talpmélységű termálkút fúrásával lesz biztosított, másrészt 2 db 1,2 MW-os biomassza tüzelésű kazánnal.

Az alapkőletételen részt vett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő.