Idén több mint 300 karácsonyi cipősdobozt készítettek a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai, melyeket karácsonyig el is juttatnak a rászoruló gyermekeknek.

Az adományok ezúttal a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégiumába, a siófoki Nyitnikék Óvodába, a pusztakovácsi Pipitér Óvodába, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központba, a kastélyosdombói gyermekotthonba és a csurgói Családsegítő Központba kerültek.

Az átadáson dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott elmondta, hogy rekordszámú doboz érkezett idén a kollégáktól, melyek összeállításában valamennyi szervezeti egység kivette a részét. A csomagok könyvet, játékot, édességet, praktikus dolgokat rejtenek.

Szerdán délelőtt a Durácky József Módszertani Központ csodásan feldíszített karácsonyfája alatt Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és dr. Neszményi Zsolt közel 60 dobozt adott át az intézményben tanuló gyermekeknek, délután Siófokon a Nyitnikék Óvodában pedig Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és a kormánymegbízott 20 csomaggal lepte meg az ovisokat.

A kormánymegbízott köszönetét és háláját fejezte ki a kormányhivatal munkatársainak, hogy ennyi jószándékú és segítőkész kollégája van, akik felelősséget éreznek aziránt, hogy segítséget nyújtsanak a kevésbé szerencsés, hátrányos helyzetű embertársaiknak.