E-ingatlan-nyilvántartás rendszer működéséről tartott egy napos képzést a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. 2021. november 16-án a Somogy Megyei Kormányhivatalban.

Az eseményen Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte a kollégákat, majd a Lechner Tudásközpont munkatársa, dr. Sinka Róbert mutatta be az elektronikus ingatlan-nyilvántartás rendszerének eddigi elemeit. A jelenlévő közel 80, földhivatali osztályon dolgozó kormánytisztviselő első körben ismerhette meg az újonnan létrehozott rendszert: többek között az E-ingatlan nyilvántartási rendszer bevezetése kapcsán felmerülő jogszabályi változásokat, az automatikus ügyintézés hatásait, valamint bepillantást nyerhettek mintafolyamatokon keresztül a gyakorlati munkavégzés egyes lépéseibe is.

Az ingatlan- és földügy fejlesztésére irányuló E-ingatlannyilvántartás átfogó célja, hogy csökkenjen Magyarországon a földügyi eljárások átfutási ideje és költségszintje, és ezáltal – a közigazgatási adminisztratív terhek csökkentésén keresztül – nőjön a magyar gazdaság versenyképessége. Az állampolgárok ennek köszönhetően olcsóbb, gyorsabb, pontosabb ingatlan-nyilvántartási eljárással találkoznak majd. Az E-ingatlan-nyilvántartás tervezetten 2023 februárjában indul majd el.