A Somogy Megyei Kormányhivatalban tett látogatást és tartott szakmai értekezletet a hivatal vezetőinek Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, ahol kiemelte, hogy fontosnak tartja, hogy személyes találkozók jöjjenek létre a kormányhivatalok vezető beosztású kormánytisztviselőivel.

A vezetőket dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte, melyben kitért arra is, hogy jövő héten indul az oltási akcióhét, melyen a Somogy Megyei Kormányhivatal közel 60 munkatársa segíti majd az adminisztrációs munkát a kórházi oltópontokon.

Az értekezleten a területi közigazgatás szervezettségéről, az elmúlt időszak tapasztalatairól és a jövőbeni feladatokról esett szó, melyen részt vett dr. Uzsák Katalin a területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár is.

Idén már tíz éve annak, hogy elindult a területi közigazgatás átalakítása. A helyettes államtitkár szerint közös erővel változtatták meg a korábbi nehézkes rendszert, így az ügyintézés mára szolgáltatássá vált; a közigazgatást immár kevesebb bürokrácia, egyszerűsített és gyorsabb eljárások, online ügyintézési lehetőség, udvarias és felkészült munkatársak jellemzik.