A Dunaharaszti Okmányiroda szervezésében 2011. október 21. és 23. között idén hetedik alkalommal rendezték meg az Okmányirodai Szakmai Napokat a festői szépségű, középkori hangulatot idéző Sümegen.

Az országos találkozó Dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkárának, valamint Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) Elnökének fővédnöksége alatt valósult meg.

A 3 napos rendezvény pénteki szakmai megnyitóján Klézliné Imre Borbála, a KEK KH elnökhelyettese a fejlesztés alatt álló nemzeti egységes kártyarendszer elemeit ismertette, majd Dr. Fehér Edina a Pest Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője a KIM által 2011. június 10-én meghirdetett Magyary Program tükrében a közigazgatás okmányirodákat is érintő átalakításának folyamatáról beszélt. Előadásában kiemelte, hogy a Magyary Program célja az ügyfelek igényeit és érdekeit figyelembe vevő, ügyfélközpontú szolgáltató működés kialakítása, az eljárások egyszerűsítése, az ügyfélterhek csökkentése és egységesen magas színvonalú, mindenki által hozzáférhető szolgáltatások kialakítása, röviden: a „Jó Állam” megteremtése, amelynek megvalósításában – mint az ügyfelekkel folyamatos napi kapcsolatban álló ügyfélszolgálatok – az okmányirodák is jelentős szereplők lesznek. Jobb oldalt: Klézliné Imre Borbála KEK KH elnökhelyettese, középen: Dr. Fehér Edina PMKH főosztályvezetője, bal oldalt: Tomcsenkó József Dunaharaszti Okmányiroda vezetője

 

Az előadások és konzultációk szombaton és vasárnap is folytatódtak a különböző szekciókban, esténként pedig lehetőség nyílt rekreációs programokon való részvételre.

 

Több mint 150 fő részvételével zajlott az esemény

A Dunaharaszti Okmányiroda kistérségi kezdeményezéséből mára országossá váló szakmai fórumon 17 megye közel 60 okmányirodájának vezetői, illetve ügyintézői vettek részt.