Második körben tartottak képzést az E-ingatlan-nyilvántartás rendszer működéséről kormányhivatali munkatársak számára november 23-án a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Az E-ingatlan nyilvántartás című projekt átfogó célja, hogy csökkenjen Magyarországon a földügyi eljárások átfutási ideje és költségszintje, és ezáltal – a közigazgatási adminisztratív terhek csökkentésén keresztül – nőjön a magyar gazdaság versenyképessége. Az állampolgárok ennek köszönhetően olcsóbb, gyorsabb, pontosabb ingatlan-nyilvántartási eljárással találkoznak majd.

Tarnai Richárd köszöntőjében hangsúlyozta, hogy bár sokszor idegenkedünk a változásoktól, a jelen fejlesztések jó célt szolgálnak: az ügyfelek számára gyorsabb és pontosabb ügyintézést, a munkatársak számára pedig a munkaterhek csökkenését fogja előidézni.

A képzésen a kormányhivatal munkatársai előadásokat hallgathattak meg többek között az E-ingatlan nyilvántartási rendszer bevezetése kapcsán felmerülő jogszabályi változásokról, az automatikus ügyintézés hatásairól, valamint bepillantást nyerhettek mintafolyamatokon keresztül a gyakorlati munkavégzés egyes lépéseibe is.