A megmérettetés célja, hogy a diákok a felkészülés közben jobban megismerjék a katonai pályát és összemérhessék egymással elméleti, illetve gyakorlati tudásukat.

Az MH Altiszti Akadémián megtartott programon Tarnai Richárd Pest megyei főispán köszöntőjében a sport fiatalok életében betöltött szerepét hangsúlyozta, amely a hazaszeretettel párosulva garanciát tud adni arra, hogy az ország védelme a jövő nemzedék kezében is biztonságban lesz. Hozzátette, hazánkban béke idején rendezhetik meg a versenyt, miközben keleti szomszédunkban dúl a háború.

A megyei döntőn 11, négyfős csapat vett részt. Az akadálypálya leküzdése mellett a fiataloknak az elsősegélynyújtás terén, légpuska-lövészetben, gránátdobásban és fegyveres váltófutásban is helyt kellett állniuk.

A területi döntőt végül a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium csapata nyerte, ezzel bejutottak a jövő tavaszi országos döntőbe. A dobogóra még a Gödöllői Református Líceum Gimnázium két csapata állhatott fel: a III. számú csapat második lett, az I. számú pedig a harmadik helyen végzett. A legjobban küzdő csapat különdíját a halászteleki Bocskay István Gimnázium I. csapata kapta. A legjobb lövész Püspök Milán, a Gödöllői Református Líceum diákja lett, míg a legjobb akadályfutó díját szintén a halászteleki iskolából érkezett Nagy Zalán érdemelte ki.

A versenyzés mellett a diákok továbbtanulási tippeket is kaphattak. A toborzó sátorban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar és az MH Altiszti Akadémia „Acélkocka” Altisztképzési Rendszerébe nyerhettek betekintést.

A versenyt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Hadkiegészítő Toborzó Központja szervezte.