Két előadás-sorozattal is segítették a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársait a meghívott szakértők. Az első alkalommal a gyermekvédelmi kihívásokat, a másodikon az Y és Z-generáció munkahelyi elvárásait vették górcső alá a 21. század elektronikus világában.

Hogyan “dolgoznak” a kiberbűnözők, illetve mit tehetünk felnőttként, szülőként akkor, ha gyermekünket éri támadás a digitális térben? Többek között ezekre a kérdésekre is keresték a választ a Digitális Kutatások Intézete Alapítvány konferenciáján.

Tarnai Richárd főispán köszöntőjében hiánypótlónak nevezte az eseményt, amelyből mindenki tanulhat, hiszen életünk szerves részévé vált a digitális eszközök használata.

Poór Csaba, az alapítvány kutatási igazgatója elmondta, az előadások célja felhívni a figyelmet a digitális védelemre, hiszen egy átlag magyar ember 6-7 órát tölt el valamilyen elektronikus képernyő előtt, ezért is vált rendkívül fontossá eszközeink és felületeink védelme.

A résztvevők emellett az internetes zaklatás szülői és tanári beavatkozásának lehetőségeiről, a gyermekek segítéséről, valamint az ilyen helyzetek jogi hátteréről is tájékozódhattak. Az Y és Z-generáció munkahelyi elvárásairól szóló előadások a fiatalok motivációiról, a munkahelyi értékekről, illetve a koronavírus-fertőzés következtében átalakult munkaerő-piaci helyzet, valamint az ennek nyomán felértékelődött home office munkavállalói kihívásaira keresték a válaszokat.