2011. november 3-án a hajnali órákban a hatósági állatorvosok a rendőrség közreműködésével egy diósdi telephelyű cukrászüzemet zártak be lakossági bejelentés alapján.

Az Igazgatóság hatósági állatorvosai lakossági bejelentés alapján 2011. november 3-án, a hajnali órákban a Diósdi Rendőrörs bevonásával illegálisan működő diósdi telephelyű cukrászüzemet zártak be. Az akció során az üzemben 4 fő tartózkodott, akik cukrászati tevékenységet végeztek. Az udvar rendezetlen volt, használaton kívüli illetve nem üzemi tevékenységhez szükséges tárgyakkal zsúfolt. A termelő terület rendje, higiéniai állapota szintén kifogásolt volt, vegyesen találtak jelöletlen kimért alapanyagokat, nem nyomonkövethető, jelöletlen félkész- és késztermékeket. A pihentető helyiségben a padozat, a falak és a mennyezet burkolata nem volt megfelelő. Az ebből a helyiségből nyíló csomagolóban nem megfelelő tárolást tapasztaltak az ellenőrök, csakúgy, mint a hűtőkben, hűtőkamrákban. Az alapanyagok némelyikéről tudtak számlát bemutatni, de több számla nélkül vagy egyéb, az eredetét hitelt érdemlően igazoló dokumentum nélkül érkezett. HACCP élelmiszerbiztonsági rendszerrel, nyomonkövetési rendszerrel nem rendelkeztek, gyártmánylapokat illetve az egészségügyi alkalmasságot igazoló iratokat nem tudtak a helyszínen bemutatni. Rovar- és rágcsálóirtásról a nyilatkozó üzemvezetőnek nem volt tudomása. Ivóvízvizsgálatról szóló laboratóriumi eredményt szintén nem tudtak bemutatni.

Az üzemben a hatósági állatorvosok lefoglaltak és ártalmatlanításra utaltak közel 430 kg alapanyagot, félkész- és készterméket, melyek elszállítása és megsemmisítése hatósági állatorvosi felügyelet mellett történt. Ezután a létesítmény bezárásra került. Az üzemeltető milliós nagyságrendű bírságra számíthat.