Komárom-Esztergom megye 2021 nyarán is várja a fiatal munkavállalókat. A program lehetőségeiről, idei változásairól a – nyári diákmunka programban szintén részt vevő – komáromi Brigetio Gyógyfürdőben tartottak sajtótájékoztatót.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott ismertette, hogy megyénkben minimálisan 830 diák nyári foglalkoztatására nyílik lehetőség a július 1-től augusztus 31-ig tartó időszakban. Több területen is elhelyezkedhetnek a 16-25 év közötti fiatalok: önkormányzatoknál, azok gazdasági társaságainál, továbbá a vendéglátás, mezőgazdaság és turizmus területén, amely azért is fontos, hiszen a pandémiás helyzetben ezek az ágazatok nehéz helyzetbe kerültek. Az állami támogatás mértéke változó, a napi munkaórák számától és a választott területtől függően – mondta a kormánymegbízott.Dr. Molnár Attila, Komárom város polgármestere kifejtette: kettős célt is szolgál ez a program, ugyanis a fiatalok, belekóstolhatnak a munka világába, illetve saját maguk által megkeresett jövedelemhez juthatnak, mely így értékesebb számukra. Hangsúlyozta, a vírushelyzetre való tekintettel Komárom városa csak szabadtéri helyszínekre hirdeti meg több mint 60 diák álláshelyét, amelyet amennyiben szükséges, saját forrásból növelni is tudnak.Radics Török Tímea, a Brigetio Gyógyfürdő ügyvezetője emlékeztetett, hogy a gyógyfürdő már évek óta részt vesz ebben a kezdeményezésben, és örömmel beszélt arról a sikerről, hogy az egykori diákok közül vannak olyanok, akik már teljes munkavállalóként dolgoznak náluk. Sokféle munkafolyamat zajlik egy ekkora létesítménynél, a medenceőri feladatoktól kezdve az adminisztrációs feladatokon át egészen a portaszolgálatig, mely köszönhető egy részt a hatalmas területen való elhelyezkedésünknek is – mondta az ügyvezető.


Nagyné Zölde Mónika, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője felhívta a figyelmet, hogy a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain (Tatabányán, Esztergomban, Tatán, Komáromban, Kisbéren, Oroszlányban) várják a jelentkezőket.

Fontos, hogy a regisztrációra okmányaikat és diákigazolványukat hozzák magukkal az érdeklődők. Megyénkben a foglalkoztatási osztályok ügyfélfogadási időn kívül is, így hétfőtől csütörtökig naponta 8-16 óra között, illetve pénteken 8 órától 13:30-ig várják a programra jelentkező fiatalokat – tette hozzá.