Ünnepélyes keretek között, jelképesen adták át a „Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem” program keretében adományozott lisztet a kedvezményezett szervezetek képviselői számára Szomoron.

A Magyar Örökség díjas program a gazdáknak köszönhetően az elmúlt 12 év alatt az egyik legszélesebb társadalmi bázisra épülő jótékonysági kezdeményezéssé vált a Kárpát-medencében.

Az eseményen jelen volt NovákKatalin, Magyarország köztársasági elnöke, a rendezvény fővédnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter, Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségénekelnöke és Dr. Kancz Csaba főispán is.

Az ünnepség folyamán a történelmi egyház képviselői megáldották a felajánlott támogatást, illetve köszönetül kulturális műsorral készültek a nagydobronyi Gyermekotthon és a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei.

 

Köszönet illeti a megyei, illetve az egész országban a gazdák munkáját és segítő szándékát, amellyel minden évben hozzájárulnak a Magyarok Kenyere programhoz!