A rendezvényre a „Pénziránytű program” keretén belül került sor 2012. 06. 14-én az Óvárosi középiskola és Szakiskola Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola Tagintézményében. Témája a diákok szünidei munkavállalásának munkaügyi és munkavédelmi kérdései.

A rendezvényre a „Pénziránytű program” keretén belül került sor 2012. 06. 14-én az Óvárosi középiskola és Szakiskola Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola Tagintézményében. Témája a diákok szünidei munkavállalásának munkaügyi és munkavédelmi kérdései. A téma időszerűségét a nyári szünidő közelsége, kezdete alapozta meg. A megjelentek száma 25 fő volt, diák és pedagógus vegyesen.

 

Az előadáson munkaügyi oldalról tájékoztatást kaptak az érdeklődők a munkavállalás alapvető szabályiról, munkaszerződés fontosságáról, tartalmi követelményeiről, az egyszerűsített foglalkoztatás keretében végzett munkákról, a foglalkoztathatóság korlátairól és a munkabérekről.

 

Ezzel párhuzamosan megismerhették a diákmunkák során betartandó alapvető munkavédelmi szabályokat, az oktatás-, a védőeszközök használatának fontosságát, a munkavégzés személyi feltételeit, az esetlegesen bekövetkező balesettel kapcsolatos teendőket és az ellátásra vonatkozó jogosultságokat stb.

 

Tájékoztatást kaptak a tevékenységből és a környezetből származó veszélyforrásokról, és nem utolsó sorban a nagy meleg okozta veszélyekről, a pihenőidő és ivóvíz biztosításának szabályairól.