2012. június 21-én az OTH-ban megtartott "Minőségi helyi terméket a közétkeztetésbe" program megtervezését és monitorozását elősegítő felmérés egyeztetésére került sor.

2012. június 21-én az OTH-ban megtartott "Minőségi helyi terméket a közétkeztetésbe" program megtervezését és monitorozását elősegítő felmérés egyeztetésére került sor. A felméréshez szükséges kérdőív átbeszélését megelőzően felvetítésre került aközétkeztetést végző szolgáltatók ügyfeleinek (pl. nappali ellátás, családi napközi, idősellátás, fogyatékos személyek ellátása, stb.) korfája, az ellátást igénybe vevők életkorára vonatkoztatva.

Ezt követően a szociális, gyermekjóléti- és gyermekvédelmi intézmények közétkeztetését végző szolgáltatói által kitöltendő kérdőív, interaktív módon, pontról pontra történő egyeztetése zajlott.

A kérdőív kitöltése önkéntes, a szolgáltatók felkérése a kérdőív kitöltésére, valamint a kérdőívek értékelése nem a Kistérségi Intézetek feladatai, a felkért intézmények listájáról az Intézetek tájékoztatást kapnak.

A célintézmények döntően a meleg ételt készítő, közétkeztetés végző szolgáltatók.

A kérdőívben szereplő pontok átbeszélése után hangsúlyozásra került a Kistérségi Intézetek kijelölt munkatársainak munkaidőben, a közétkeztetést végző szolgáltatók részére, segítségnyújtás céljából történő elérhetősége.

Miután a szolgáltatóknak a kérdőív kitöltése online fog zajlani, így az esetleges felmerülő kérdések vonatkozásában kérhetnek segítséget a területileg illetékes Kistérségi Intézetektől.