A némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató Majkon, ahol az épületegyüttesük felújítás utáni ünnepélyes átadása zajlott március első péntekén.

Az oroszlány-majkpusztai kamalduli remeteség felújítása, a díszkert rekonstrukciója, a kastély kiállításainak létrehozása, valamint a kiszolgáló épületek felépítése összesen 3,2 milliárd forintból valósult meg.Az ünnepségen többek közt részt vett Rákossy Balázs az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Dr. Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, Glázer Tamás, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott. Az eseményt Esterházy György is megtisztelte jelenlétével.

A hangulatában egyedülálló az erdők ölelte, tavak szomszédságában fekvő remeteség, amely Európa-szerte kuriózumnak számító barokk műemlékegyüttes is egyben. Tizenhét cellaház, templomtorony, kolostor található a területen és emellett színvonalas tárlatokkal, szálláshellyel is várja az erre látogatókat.