Nagy érdeklődés övezte a komáromi Csillagerődben az Interreg–Határ Menti Állásbörzét és a GINOP Plusz-3.2.1-21-2021-00001 kódszámú kiemelt projekt munkáltatói fórumát.

 

Az állásbörze az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC) és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal (KEMKH) közös szervezésében valósult meg.


A rendezvényeken beszédet mondott Bara Zoltán igazgató (Pons Danubii EGTC), Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Molnárné Dr. Taár Izabella járási hivatalvezető és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is. A szlovák partnerek és munkáltatók, munkavállalók is szép számmal képviseltették magukat a napon, megmutatva, hogy számukra is kiemelt jelentőségű az együttműködés.


Örömteli, hogy megyénkben az irányadó munkanélküliségi ráta alacsony, ennek ellenére is fontosak ezek a találkozási lehetőségek. A rendezvényen ugyanis nem csak a szakképzésben utolsó éves diákok, munkát keresők, hanem a kedvezőbb munkafeltételek mellett, álláspozíciót váltani kívánók is megjelentek. Köszönet annak a 30 vállalkozásnak, akik az állásbörzén erre lehetőséget biztosítottak és 2000-nél több álláshellyel várták az érdeklődőket.


A két alkalom közös helyszíne lehetőséget biztosított, hogy a kilátogatók munkaügyi és munkavédelmi friss, aktuális információkhoz jussanak, akár pályakezdő fiatalok, akár tapasztaltabb álláskeresők. A kormányhivatal természetesen EURES tanácsadással is szolgált a helyszínen.


A munkáltatói fórumon Sáhóné Popincsák Júlia és Drexler Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal osztályvezetői tartottak előadást.


Itt a cégek és vállalatok megszólítása mellett aktív párbeszéd bontakozott ki a projekt által nyújtott támogatási lehetőségekről és a munkaerőpiaci helyzetet meghatározó folyamatokról.