A Komárom-Esztergom Megyei Alapy Gáspár Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Táncsics Mihály utcai iskolaépületének átadására került sor a felújítást követően

A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulást Esztergom Város Önkormányzata, Kisbér Város Önkormányzata és Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata hozta létre 2008-ban. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat által, valamint Esztergom Város Önkormányzata által fenntartott szakképző iskolák 2012. január 1-jétől állami fenntartás alá kerültek, a Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ fenntartásába. A szakképzési társulás szakképzőiben közel 5000 diák tanul, ennek 10%-a az Alapy Gáspár Szakiskola és Szakközépiskola kötelékein belül.

Az iskola épületére 113 millió forintot fordítottak a megyei szakképzés-szervezési társulás infrastruktúrafejlesztési programja keretében. Az intézményben kicserélték a nyílászárókat, a falba süllyesztették a villámvédelmi rendszert, és az egész épület energiamegtakarítást eredményező szigetelést kapott. Korábban, 2011-ben a projekt keretében az iskola egy másik szárnyában emeletráépítéssel korszerű tanműhelyt alakítottak ki, 200 millió forintból. A fejlesztésekhez 850 millió forintos támogatást biztosított az Európai Unió.