Március 15-e alkalmából díjátadóra került sor Budapesten a Várkert Bazárban. Az ünnepségen Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át kollégánk Benis Erika, az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály vezetője.

Dr. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség első számú vezetője beszédében a magyarság nemzetformáló tetteit, az ösztönös szabadságvágyat és a nemzeti összetartozást emelte ki. A miniszter személyesen adta át a kitüntetéseket, kifejezve megbecsülését és tiszteletét minden díjazottnak.

Benis Erika főosztályvezető - egy rövid kitérő kivételével - építéshatósági feladatokat látott el egész pályafutása alatt, magasszintű szakmaisággal, elhivatottsággal és kiemelkedő teljesítménnyel. Munkatársunk lelkiismeretes, hivatásához méltó szorgalmas hozzáállással érdemelte ki az elismerést.

Vármegyénkből március 15-e alkalmából kitüntetést vehetett még át:

Magyary Zoltán-díjat: Biró József, Budapest Főváros Kormányhivatala Országos Közúti és Hajózási Hatósági Főosztálya főosztályvezetője és Tóth Ferenc, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkári Kabinetének politikai tanácsadója;

Miniszteri elismerő oklevelet: Péntek Péter;

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését: Dr. Havasi Tamásné;

Magyar Ezüst Érdemkereszt katonai tagozatának kitüntetését: Tóth Andrea c. r. főtörzszászlós;

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés: Cserny Szilvia, Pannonhalmi Miklós László, Magyarovics Károly;

Jászai Mari-díj: Mokos Attila;

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetését: Dr. Kemecsi Lajos;

Magyar Gazdaságért Díj miniszteri elismerését: Tóth Béla;

Lónyay Díj: Karácsonyi Norbert Zoltán.

 

Gratulálunk kollégánknak és minden díjazottnak!