Komárom-Esztergom megyében márciusban több, oktatási-nevelési intézményt érintő beruházás is elkészült.

Bakonysárkányon a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében valósult meg a Csukás István Óvoda új épülete. Az ünnepélyes átadón Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Ősz Ferenc polgármester vágták át nemzeti szalagot, jelképesen használatba adva ezzel az intézményt.


A három új csoportszoba mellett tornaszobával és a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, valamint udvarral is rendelkeik az óvoda, mindezek mellett komplex módon akadálymentesített és harmonikusan illeszkedik a településközponthoz is.Bokodon, a Tatabányai Tankerületi Központnak és a Magyar Falu programnak köszönhetően újulhatott meg a Móra Ferenc Általános Iskola tornaterme és vizesblokkja. Az ünnepélyes átadón Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója is jelen volt, Csonka Lászlóval, a település polgármesterével egyetemben.


Ugyanennek a projektnek a keretében Vértessomlón, a Német Nemzetiségi Általános Iskolában sikerült fejlesztéseket végrehajtani. Igó István polgármester és Mosonyiné Hofer Szonja intézményvezető ismertette a pályázati eredményeket az átadási aktuson. A támogatásnak köszönhetően itt is a létesítmény tornatermének és vizesblokkjának korszerűsítésére került sor.

Bakonyszombathelyen a Benedek Elek Általános Iskola fűtés- és villamoskorszerűsítése, valamint belső burkolatcseréje és festése történt meg a vissza nem térítendő, központi kormányzati támogatásból, több mint 35 millió forint értékben.

Az oroszlányiak a Hunyadi Mátyás Általános Iskola sportpályával történő gazdagodásának örülhetnek, amely multifunkciós közösségi térként szolgál, nem csak a diákokat, hanem a sportolni vágyó embereket is várja. A központi költségvetés 98 millió forinttal támogatta a beruházást.