A megye kormányhivatala évente szervez munkáltatói fórumsorozatot a megye járásaiban. Ennek idei első állomása Tatán volt, ahol a rendezvényhez kapcsolódóan az Európai Foglalkoztatási Szolgálatok Hálózatának (EURES) és az Európai Szolidaritási Egyesületnek a bemutatása is megtörtént üzleti reggeli keretében.

Az alkalmakon részt vett Bencsik János miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője, Michl József, a város polgármestere és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is.


Azzal a céllal terveztük a foglalkoztatókkal való személyes találkozást, hogy a jogszabályváltozásokról, az adott évben várható foglalkoztatási támogatásokról, munkavédelmi és foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzésekről, első kézből, hiteles forrásból értesüljenek úgy, hogy lehetőségük legyen a személyes beszélgetésekre, kérdéseik megvitatására – mondta Dr. Kancz Csaba. A kormánymegbízott a gazdaságvédelmi intézkedések pozitív hatásait is összegezte, illetve ismertette a megyebeli eredményeket.


Bencsik János miniszterelnöki biztos visszautalt a tavalyi munkáltatói fórumra, ahol még az elsősorban autóipari ágazatba tartozó feldolgozóipari cégek előtt álló nehézségekről beszélt. Örömét fejezte ki, hogy az akkor vázolt körülményekhez képest a járvány kedvezőtlen gazdasági hatásai jóval kevésbé érzékelhetőek, és a térség termelő ágazatai a kormányzati intézkedéseknek is köszönhetően talpon maradtak, sőt fejlődnek. Megnyitójában szólt a kedvezmények rendszerét jól működtető hazai adópolitika jelentőségéről, ami a versenyszféra, az önkormányzati szektor és a családok életében is jelentős növekedést eredményez.


A rendezvényen Nagyné Zölde Mónika főosztályvezető asszony a GINOP-5.2.1 Ifjúsági Garancia projekt keretein belül mutatta be a jelenleg igénybe vehető támogatási lehetőségeket, valamint azokat az új fejlesztési ciklusban induló programokat, amelyek a gazdaság élénkítésére szolgálnak. Drexler Csaba osztályvezető a megyei foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól és a várható célvizsgálatokról tájékoztatta a megjelenteket. A fórumsorozat első állomásról a résztvevők - visszajelzéseik alapján - hasznos, új információkkal, kapcsolatokkal gazdagodva távoztak és örömmel várják a következő alkalmakat.