A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal konferenciatermében tartotta meg a Területi Védelmi Bizottság az idei esztendőben az ár- és belvíz elleni védekezés elméleti felkészítését. Az értekezleten jelen voltak a hon-, rend- és katasztrófavédelmi testületek vezetői és képviselői, a Helyi Védelmi Bizottságok elnökei, illetve a veszélyeztetett települések polgármesterei is.

Dr. Kancz Csaba főispán, Területi Védelmi Bizottsági elnök nyitóbeszédét követően az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság előadói ismertették az állami és önkormányzati feladatokat, a vízkár-elhárítási tervek felülvizsgálatának fontosságát, hiszen az ilyen jellegű veszélyhelyzetekben csak összefogással és a feladatok pontos ismeretében való azonnali reagálással biztosítható a helytállás.

A nap folyamán a kormányhivatalban dolgozó munkatársak is tartottak rövid beszámolót a népegészségügyi, élelmiszerlánc-biztonsági, állategészségügyi, környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási és agrárügyi teendőkről, amelyek az ár- és belvizes állapotokban a rend helyreállítását elősegítik, gyorsítják.