Ismét sikert könyvelhet el Komárom-Esztergomban a foglalkoztatási paktum projekt, amely célul tűzte ki, hogy segítsen a megyében élő álláskeresőknek a megfelelő munka megtalálásában, a foglalkoztatottság növelésében.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. konzorciumi együttműködésében megvalósuló, Komárom-Esztergom megyei foglalkoztatási paktum együttműködés megerősítése 2018-2020 című projekt 2021-ben 300 millió forint 100%-os intenzitású többlettámogatásban részesült.

2021 júliusától ismét elindulhatott a hátrányos helyzetű álláskeresők, az inaktív, valamint a közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerőpiacra visszavezethető személyek programba vonása. A konzorciumi partnerek a többlettámogatás nyomán újabb 195 célcsoporti ügyfél számára vállalták a foglalkoztatás eléréséhez szükséges, az egyén szükségleteihez igazodó szolgáltatások és támogatások nyújtását. Ezek között szerepelnek egyrészt a munkaerőpiaci szolgáltatások (munkapiaci információk, mentorálások, munkahelyi mentorálások), illetve foglalkoztatásba helyezett személyek munkáltatói számára bérjellegű támogatások biztosítása, valamint az álláskeresők vállalkozóvá válásának elősegítése.

2021 második félévében 162 új ügyfél került be a programba, mindegyikük részesült munkaerőpiaci szolgáltatásban. Elhelyezkedésüket mintegy 70 alkalommal a foglalkoztatóik részére megállapított bérköltség, illetve bértámogatás segítette. Örömteli tény, hogy ebben az időszakban ezeken felül közel 90 új egyéni vállalkozás elindítása is segítséget kapott. A megye összes járásában elérhetőek voltak a szolgáltatások, támogatások, melyeket a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal illetékes Járási Hivatalai nyújtották.

Bővebb információ: http://www.kemkh.hu/paktumok/megye-folytatas

TOP-5.1.1-16-KO1-2018-00001