Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara igen aktív a tagjai felé történő kommunikációban, információk átadásában és rendezvények szervezésében. Ezen működés egyik jó példája a héten megrendezett szakmai alkalmuk, melynek a kormányhivatal épülete adott otthont.

A megnyitót követően Markos Anikó, az Építész Kamara elnöke tájékoztatta az aktualitásokról  a megjelenteket.Faragóné Godó Mária, megyei állami főépítész a telekalakítási eljárással kapcsolatos jogszabályi változásokról tartott előadást.

Ezután Benis Erika, a kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának vezetője a jogszabályi módosításokról, míg Magyar-NagyMariann osztályvezető az örökségvédelemről számolt be a hallgatóságnak.

Ambrus Balázs építész az "ELBA - Építészeti projektek költségtervezésére szolgáló felhőalapú szolgáltatás"-t mutatta be, illetve annak működését egy minta épületen keresztül, amely megkönnyíti a tagság munkáját.

Az informatív szakmai nap nem zárulhatott a szakmai megbeszélések nélkül, amelyben a résztvevők is aktívan részt vettek.