Évente 6,5 millió abroncsot képes mostanra legyártani a Bridgestone hazai üzemének több mint 1300 munkatársa. A 15 évvel ezelőtt indult Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. mára nemzetközi cégóriássá nőtte ki magát, és Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb munkaadójává vált.

A jubileumi évforduló alkalmából Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt a gyárban a kezdetektől ott dolgozók köszöntésén, hogy a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egy jó példája a magyar gazdaság sikerének.

Alapításakor 361 dolgozóval kezdte meg a működését, amely 15 év elteltével mára mintegy 1300 főt számlál. Árbevétele folyamatosan növekszik, a 2016-os 36 milliárd forintról 5 év alatt szinte megduplázta bevételeit, 2021-ben már 76,5 milliárd forintos árbevételt termelt.

A gyártósorokon prémium kategóriás abroncsok készülnek főképp európai és tengerentúli piacokra, de már jelentős mennyiségben szállítanak közvetlenül a nemzetközi, valamint a hazai autóiparnak egyaránt. A gyár 2021-ben is elért egy jelentős mérföldkőhöz, hiszen a nyár folyamán kigurult az üzemből a 35 milliomodik legyártott gumiabroncs.


2019-ben a Bridgestone EMIA beruházásának részeként a tatabányai egység is megkezdte okosgyárrá alakulását. A terv, hogy 2023-ra teljesen végbemegy az átalakulás, és az abroncsgyártás mellett félkész termékek gyártását, az energiaellátást, a karbantartást, a gyártáskövetést és a gyártástervezést is teljesen digitalizálja. 2030-ra a Bridgestone csoport célul tűzte ki, hogy felére csökkenti a szén-dioxid kibocsátását, emellett 2050-re a teljes anyagfelhasználását fenntartható forrásból szándékozik majd fedezni. Ezt az elvet követve a tatabányai üzem már 2020 márciusa óta megújuló energiaforrásokból fedezi villamosenergia-szükségletének 100 százalékát. Az ünnepségen három, a cég megalakulása óta ott dolgozó munkatársat is külön köszöntötték lojalitásukat és szakmai tudásukat elismerve.