Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére, valamint a magyar zászló és címer napja alkalmából koszorúzásokat és megemlékezéseket tartottak Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén.

A szolnoki ünnepségsorozat egyik helyszíne a Hild tér volt, de az esős időjárás miatt nem szabadtéren, hanem az Aba-Novák Agórába várták a megemlékezőket. A történelmi zászlók bemutatása, majd a Szigligeti Színház ünnepi műsora után átadták Szolnok Város Ifjúsági díjait. A Verseghy Ferenc Gimnázium és a Légierő Zenekar műsora, illetve a köszöntőket követően az ünneplők átvonultak a főtérre, ahol folytatódott a megemlékezés.


A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal koszorúját dr. Berkó Attila főispán, dr. Katona Károly főigazgató és dr. Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője helyezte el a Városháza falán található Kossuth-emléktáblánál.

A vármegyeszékhely ünnepi rendezvénysorozata a Magyarok Nagyasszony Vártemplomban ökumenikus istentisztelettel zárult.


Jászárokszálláson a polgármesteri köszöntőt követően a helyi általános és a művészeti iskola diákjai és Görbe János Színkör adott ünnepi műsort az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléktáblájánál. A kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán és Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője helyezte el a megemlékezés virágait.