A megváltozott munkaképességű személyek ellátásának igénylésével és megállapításával kapcsolatban nyújtottak tájékoztatást a kormányhivatal szakemberei a Szolnoki Tankerületi Központban. Az előadáson a központ Humánpolitikai Osztályának dolgozói vettek részt.

A Szolnoki Tankerületi Központ, mint munkáltató Szolnok és Kunszentmárton Járás területén 2200 főt foglalkoztat. A tankerületi központ állományában folyamatosan vannak olyan dolgozók, akik a jogviszonyuk alatt váltak/válnak jogosulttá megváltozott munkaképességű személyek ellátására egészségkárosodásuk okán.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal részéről támogatandó cél, hogy a megváltozott munkaképességű személyek az ellátás igénylését megelőzően, illetve ügyeik intézésében megfelelő ismerettel rendelkezzenek, kellő segítséget kapjanak a foglalkoztatótól. Ennek érdekében nyújtott tájékoztatást a központ HR-es munkatársai részére a kormányhivatal Családtámogatási és Rehabilitációs Főosztályának vezetője, Dr. Feketéné Dr. Vadász Dóra főosztályvezető és Mihályiné Kovács Krisztina, a Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály vezetője.

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak jogosultsági feltételeiről, az ellátások igénybevételének, benyújtásának módjáról, valamint a szakterület elérhetőségeiről is szó esett a megbeszélés során.