A húsvéti hétvégéhez hasonló sebességgel fognak oltani koronavírus ellen a következő hetekben Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Közben egyre több pedagógus kéri az oltást, és az újabb vakcinaszállítmány is úton van.

Gyors maradhat az oltási folyamat Jász-Nagykun-Szolnok megyében, hiszen – ahogy országszerte – térségünkben is a beérkező vakcinamennyiségtől függ az immunizálás üteme – mondta szerdán Jászberényben a kórház vezetésével tartott egyeztetésen a Megyei Oltási Csoport elnöke. Dr. Berkó Attila kormánymegbízott hozzátette, a Szent Erzsébet kórháznak is arra kell számítani, hogy a következő hetekben megmarad a húsvéti időszak oltási sebessége. Az Operatív Törzs és az Országos Oltási Munkacsoport célja, hogy minél többen minél előbb megkaphassák az oltást, hogy minél kevesebb megbetegedés legyen, és visszatérhessünk normális életünkhöz – fejtette ki. A kórházvezetéssel áttekintették az intézmény Covid19 elleni védelmi helyzetét, amely szakmailag megfelelő.

Ülést tartott szerdán a Megyei Oltási Munkacsoport is. A tanácskozáson kiderült az is, hogy nem lankad a pedagógusok érdeklődése az oltás iránt. Közben egyre kevesebben vannak azok a hatvan év felettiek, akik regisztrációjuk ellenére még nem részesültek védelemben.

A beadható oltások számát továbbra is az érkező vakcinamennyiség határozza meg, ami még mindig kevesebb a szükségesnél. Ugyanakkor újabb orosz oltóanyag-utánpótlás érkezik a napokban, így rövidesen több mint hétezren kaphatnak védőoltást. A vakcinákat – beérkezésük után – a kormányhivatal a lehető leggyorsabban kiszállítja a háziorvosoknak.