A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezete, valamint a vármegyei Gazdakörök Szövetsége immár második alkalommal szervezte meg a Kárpát-medencei Gazdaasszony Találkozót. A Vármegyeháza dísztermében tartott szakmai rendezvényen a Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervhez kötődő támogatásokról, valamint a földművelés új irányairól, módszereiről is hallhattak tájékoztatót az agráriumban dolgozó hölgyek.

Az eseményt Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezetének elnöke, majd dr. Berkó Attila főispán köszöntője nyitotta meg. A kormányhivatal vezetője a magyar agrártámogatás, valamint az öntözésfejlesztés jelentőségét hangsúlyozta beszédében.

A köszöntőket követően Dr. Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár „A KAP Stratégiai Tervhez kötődő támogatások 2023-2027” címmel tartott előadást, majd Dr. Birkás Márta, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár, tanszékvezető ismertette a földművelés új irányait, módszereit - tekintettel a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az elmúlt évben tapasztalt rendkívüli aszályhelyzetre. Nagyné Legény Ildikó, a MAGOSZ Országos Gazdaasszony Tagozatának elnöke a gazdaasszonyok eredményes gazdálkodásban betöltött szerepére hívta fel a figyelmet tájékoztatója során. Az esemény végén átadták a 2022. évi „Év Gazdaasszonya” kitüntető díjakat.