Folytatódik a kormányhivatal járműparkjának megújulása, ezúttal ellenőreink kaptak új autókat.

 

A kormányhivatal csütörtökön vette át két vadonatúj Suzuki Vitaráját, amelyeket a munkaügyi és munkavédelmi szakemberek fognak használni. A kiválóan felszerelt, környezetbarát járművekhez a hatósági jelzőlámpák is megérkeztek, hamarosan pedig a megkülönböztető matricákat is felragaszthatják rájuk.

A Szolnokra érkezett autók is részei az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) beszerzésnek, amivel az ellenőrök munkáját támogatják. Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán jelentette be, hogy a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány bruttó 254 millió forintért. Az államtitkár elmondta, hogy a „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében, felügyeleti, ellenőrzési célokra szerezték be a hibrid, négykerék meghajtású gépjárműveket.

Speciális felszereltségüknek köszönhetően az autók több funkciót is ellátnak, így a hatósági ellenőrzéseken a munkakörnyezeti tényezők méréséhez szükséges felszereléseket vagy munkabalesetek kivizsgálásához a helyszínelő berendezéseket is eljuttatják a gyakran nehéz terepen megközelíthető munkahelyekre. Így például a legveszélyesebb építőipari és mezőgazdasági tevékenységek ellenőrzése is megoldható. A beszerzés hozzájárul a munkakörülmények érdemi javulásához, illetve a be nem jelentett foglalkoztatás visszaszorításához.

Uzsák Katalin, a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára szerint a munkavállalóknak és a munkaadóknak is fontos a biztonságos munkakörülmények garantálása, a jogszabályok betartatása, illetve ezek ellenőrzése, amiben a most beszerzett gépkocsik is segítséget jelentenek.